Fiskpannkaka

Tillbaka

Fiskpannkaka

Kategorier: Lite salt, Huvudrätter
4-6 portioner

Ingredienser

1 pkt (200 g) Hyvä Apaja fiskknappar med spenat

2 ½ dl vetemjöl

¾ tsk salt

½ tsk grovmalen svartpeppar

1 ½ tsk örtkryddblandning, utan salt

5 dl mjölk

2–3 ägg

1 påse (180 g) djupfrysta strimlade rotsaker

Tillagning

Mät upp vetemjölet och kryddorna i en skål. Tillsätt mjölk och rör om till en slät smet. Låt smeten svälla i 15-30 minuter. Rör ner äggen i smeten. Häll smeten på en bakplåtspappersbeklädd plåt (33 x 23 cm). Strö de strimlade rotsakerna över smeten och placera fiskknapparna ovanpå.

Grädda pannkakan i 250 graders ugnsvärme i 15 minuter, sänk därefter värmen till 200 grader och fortsätt grädda i ytterligare ca 20 minuter.

Tips!

Servera pannkakan med Hyvä Apaja tartarsås.